неделя, 15 февруари 2015 г.

Красотата на България

Красотата на България България несъмнено има своето природно богатство. Разполага с  толкова разнообразни и пленителни забележителности , вълнуващи архитектурни паметници , както и прекрасно черноморие.
Ще ви покажем някои красиви места , които сме посетили и горещо ви препоръчваме и вие да го направите.


Крушунските водопади - Крушунска бигорна каскада или Крушунски водопад е водопад в Северна България, близо до село Крушуна,Община Летница. Водопадът се намира на 6км. от град Летница. Крушунският водопад е известен със своята живописност. Той е образуван от множество карстови тераси. Има пътека, която води до пещерата, от която водопадът извира.Водопадът е леснодостъпен. От площада на село Крушуна се завива надясно и не след дълго се стига до място, удобно за паркиране. По добре оформена пътека се стига до самия водопад, където има изградени мостове, позволяващи на туристите да разгледат местността.
Крепостта " Баба Вида" - 
На площ от 9,5 дка на брега на река Дуна, в в северната част на Видин се намира крепостта „Бабини Видини Кули” или още наричана „Баба Вида”.Крепостта е изградена върху останки на античния град Бонония.„Баба Вида” е сред най-запазените средновековни отбранителни съоръжения в България и не случайно често е декор за заснемане на филми. В крепостта се намира и летният театър на град Видин, в който се провеждат концерти, театрални постановки и др.   


Крепостта "Царевец" -  Небезизвестната крепост Царевец е една от най-впечатляващите средновековни постройки по българските земи, достигнали до наше време. Тя се намира в старата част на историческия Велико Търново, в непосредствена близост до центъра му. Когато по време на Втората българска държава градът е столица, постройката изпълнява функцията на главна крепост в държавата. Целият хълм, върху който тя се намира, е зает със сгради от жилищен и административен тип. 
Ивановски скални църкви - Ивановските скални църкви се намират на 18 км. южно от град Русе. Отличават се от другите запазени скални манастирски комплекси в България с добре запазените си стенописи. За разлика от традиционните манастири, които се състоят от 1–2 църкви, монашеска и стопанска части, в Иваново има разклонена мрежа от малки скални църквипараклиси и килии, издълбани на различна височина в скалите на живописния каньон на река Русенски Лом и свързани с пътеки и скални стълби.Ивановските скални църкви са включени в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и са един от 9-те такива обекта в България.
  



сподели бутон

Няма коментари:

Публикуване на коментар