петък, 13 ноември 2015 г.

Научете повече за Еркан Петеккая - / Джихан от "Твоят мой живот"

Еркан Петеккая е познат на доста от хората в България , тъй като в родния ефир са излъчвани няколко филма , в които участва :  В "Времето лети"  изигра главната роля на капитан Али. В "Любов назаем" , влиза в ролята на Галип. Най прясната му роля е в сериала "Твоят мой живот"  , който се излъчва всяка делнична вечер от 20:00ч. по БТВ. В него Еркан влиза в ролята на богат бизнесмен , който има пари , но не й любов. Когато се ражда дъщеря му , лекарите я разменят с друго бебе. Живее с жена си , но любовта между тях отдавна се е изпарила. Влюбва се в Гюлсерен , която е бедна , но пък притежава много човешки ценности , които липсват като цяло у хората в днешно време.


Еркан Петеккая е роден на 12 декември 1970г., в Диарбекир , Турция. Детството му преминава в Истанбул,произходат му е Анадолски.
Когато  е едва на пет годинки родителите му се развеждат. Майка му взима сестра му да живее при нея. Еркан остава при баща си. Баща му нямал никакво време за него , тъй като много работел. Лелята се грижела за момчето , той обаче до такава степен я е ядосвал , че баща му решил да го прати в сиропиталище. Баща му не ходел много да го вижда , но при едно от посещенията и сварил сина си с превързана глава.
Толкова се ядосал , че взел сина си и отишъл в Анкара , за да се помири с жена си. Тогава двамата се сдобрили и до ден днешен са заедно.
Еркан завършва началното си училище в "Mehmet Karamancı İlkokulu".
Средното му образование преминава в гимназията на Фенербахче.След това кандидатсва и завършва Анадолския държавен университет катедра-театър,той е познат на театъра, играл е в много постановки цели осем години през 1993 г. печели награда и става победител в театралния клуб.През 1994 г. за първи път застава пред камера,а звездата му изгрява една година по късно през 1996 г. когато се снима в сериала телевизиона поредица"Güzel Günler" в ролята на Тахир.
През 2005 година пак се снима в анимационен сериал за кучето"Köpek" в ролята на Йълмаз това му носи и първата телевизионна награда"за най -добра мъжка роля".Сериала е номиниран за холивудската награда през 2005-2007г..АТВ също излъчва продукцията.
Еркан Петеккая е любител на високите скорости и бързите коли. Против е забраната за пушенето , тъй като пуши по една кутия цигари на ден.
Жени се на зряла възраст , както му предсказва една врачка. Щастлив в със жена си и синът си.

ВИЖТЕ ОЩЕ : Научете повече за Нургюл Йешилчай - / красивата Гюлсерен от "Твоят мой живот"/

"Твоят мой живот" - днешният епизод /13.11.2015г./

                                                                     

Няма коментари:

Публикуване на коментар