петък, 13 ноември 2015 г.

Научете повече за Нургюл Йешилчай



В момента Нургюл Йешилчай е позната на българските зрители от сериала "Твоят мой живот" , където изпълнява главната роля на Гюлсерен. Това не е първият филм , който се излъчва в България с участието на Нургюл. Някой от зрителите може да я познават от сериала "Любов и наказание"
Нургюл Йешилчай е родена на 26 март 1976г.  в град АфионкарахисарТурция. Израснала е в семейство на учители. Още на крехката си четири годишна възраст , момичето е научено да пише. Има две по-големи сестри и един по-малък брат. Когато постъпва в първи клас , учителите й решават да я прехвърлят направо в трети , заради способностите й. Близките й казват , че е била доста палаво дете. Едно от хобитата й е рисуването.
През 2001 година се дипломира в Анадолския университет – катедра Театър. През 2004 година сключва брак с Джем Йозер, с когото имат един син – Осман Неджат.През 2010 година , любовта между двамата угаства и те се развеждат.
 Нургюл,  започва артистичната си кариера едва на 20 годишна възраст и има вече много успешни роли в киното, за които е получила и престижни награди. Красивата  актриса с огромни зелени очи и гърлен глас има завидна творческа биография с много филмови награди. Тя участва и във филма „На прага на рая” на германския режисьор от турски произход Фатих Акън, който спечели награда за най-добър сценарий на 60 филмов фестивал в Кан през 2007.Тя обаче не пренебрегва участието си в сериали, които според нея скъсяват разстоянието до зрителя. „В сериалите актьорът влиза в домовете на зрителите, става един от тях”, казва актрисата. При избора между кино и телевизия най-голямо значение за нея има ролята. Доволна е, че досега е имала шанса да играе много различни една от друга жени.
Във сериала "Твоят мой живот" , Нургюл влиза в ролята на Гюлсерен - бедна жена , която едва свързва двата края , защото има парични затруднения. Тормозена е от зълва си , а дъщеря й се отрича от нея , след като разбира ,че истинските й родители са богаташи. Въпреки това човешките ценности , които притежава Гюлсерен липсват на доста от богатите хора. Именно с това тя пленява Джихан.

ВИЖТЕ ОЩЕ :

Научете повече за Еркан Петеккая - / Джихан от "Твоят мой живот"

"Твоят мой живот" - всяка делнична вечер от 20:00ч. по БТВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар