понеделник, 9 март 2015 г.

Домашна маска за коса

Маска за бърз растеж на косата

Повечето жени мечтаят за дълга и здрава коса. Със използването на преса , сешоар или маша да имате здрава коса е почти невъзможно. Употребата им води до сушене и цъфтене на косата ,  нейното израстване става много бавно , в някой случай е почти невъзможно. Освен употребата на козметични продукти като балсам или козметична маска е хубаво поне веднъж или два пъти в седмицата да се прави така наречената домашна маска. Тя е много полезна за косата и я заздравява , помага и за нейното подхранване и така расте. Сами ще усетите подобряването на косъма след няколко домашни маски. Те се препоръчват не само за увредени коси. Дори да имате здрава коса пак е препоръчително да си правите домашна маска.Тя по никакъв начин не вреди на косата ви , напротив косата става мекичка и бляскава.

Продукти : 
2 жълтъка (слагате само жълтък , защото когато измиете косата си белтъка се сварява в косата и после чистенето е трудно).
1 ч.л. баденово масло
1 ч,л. рециново масло
1с.л кисело мляко
1с.л ром,водка,ракия или какъвто алкохол имате.Може да добавите и бира.
2 с.л майонеза
1 с.л. тривитаминол
1 с.л зехтин (дава мекота и блясък на косата)

Смесвате ги в един съд и разбърквате добре.Нанасяте първо в корените и след това по дължината. Връзвате си косата високо , слагате плик и отгоре хавлиена кърпа . Седите така 2 часа и след това измивате косата си.
Попринцип може да сложите всичко което имате в хладилника си . Може да настъргате лук и да го добавите в маската.Той също действа много добре на косата , спира косопада , само че миризмата му остана след като измиете косата си , обаче може да я премахнете ако сложите балсам .
сподели бутон      ИМЕ

Няма коментари:

Публикуване на коментар