петък, 3 април 2015 г.

Рецепта за домашен течен шоколад

Рецепта за домашен течен шоколад
Вкусен течен шоколад , с който да изненадаме цялото семейство. Същият вкус като от едно време.


Продукти: 


1 ч.ч. захар
4 с.л. какао
250гр. сухо мляко
2 ванилии
1 краве масло
250 мл. вода

Начин на приготвяне : 

Във тенждере слагаме водата и захарта и слагаме на котлона. След като се разтопи хубаво захарта добавяме маслото. Чакаме да се разтопи и да се получи еднородна смес.
Във друг съд смесваме какаото , млякото  и ванилията. Горещата смес изсипваме при сухите продукти.Важно е да я изсипвате на тънка струя и да бъркате с миксер , за да не стане на бучки.Разливаме шоколада във  малки чашки и оставяме за 3-4 часа в хладилника да стегне.
Получават се около 6-7 малки чашки със течен шоколад.
сподели бутон      ИМЕ

Няма коментари:

Публикуване на коментар