събота, 21 февруари 2015 г.

Прекалената ревност разрушава връзката ви

Прекалената ревност разрушава връзката ви
На всеки човек му става приятно , когато разбере ,че е ревнуван. По този начин ти виждаш , че си скъп за някого и той не иска да те загуби. Възможно ли е обаче тази ревност да бъде в рамките на нормалното ?! Може ли ревността да погуби една връзка ?! 

Истината е ,че няма любов без ревност - има хора , които не си признават ,че ревнуват.Всеки човек , който обича и държи на половинката си , изпитва някакъв страх да не го загуби. Истината е ,че този страх в повечето случай е главен разрушител на връзката. 
Какво е ревността според теб - показател за любов или липса на увереност ?
Хората , които са прекалено ревниви приемат половинката си за тяхно притежание. Той/тя е лично мой/моя. Истината е ,че във този свят никой не принадлежи на някого. Този човек е с вас , не защото е ваше притежание , а защото той е избрал. Тази ревност отблъсква човека до вас , защото по този начин вие го карате да се бори за свободата си. От ваш приятел , се превръща във ваш враг. Ако вашата ревност е прекалено голяма , от нея идват и ограничаването , постоянното мрънкане , постоянното следене с поглед. Замислете се : ако срещу вас седи вашата половинка и постоянно ви дебне с поглед , кого гледате , на кого се усмихвате или ви ограничава не я гледай / не го гледай , няма да излизаш сам/а. То това няма да бъде приятно и на вас. По този начин вие сами се измъчват , както измъчвате и човека до вас. Все пак очите са за това - да се гледа . Разберете ,че ако един човек е решил да ви изневери , може да го направи така ,че вие да не разберете. Ако един човек ви обича , то тогава няма да ви изневери. Няма нужда постоянно да го/я дебнете или да му/й правите забележки. Хубаво е да седнете и да говорите с човека до вас , от какво всъщност се страхувате и от къде идва ревността ви. 
сподели бутон      ИМЕ

Няма коментари:

Публикуване на коментар