неделя, 15 февруари 2015 г.

Децата на съвременния свят

Децата на съвремието Децата на съвремието от 3 годишни са с телефон или таблет в ръка. Още от родилното им се поства снимка в Facebook , Twitter или Instagram . Първолаците ходят на училище с последния модел на Iphone . В днешно време за тях е срамно да отидеш да прочетеш книга в библиотеката , по приемливо  е да я четеш онлайн . Модерен си ако подражаваш на Криско или Преслава , както и на други наши рап и поп фолк изпълнителни. За тях изключително важно е да снимат закуската си и да се тагнат в близкото кафе . Правят всичко възможно за да получават like в социалната мрежа. За тях това е от огромно значение. Почти във всяко междучасие се прави "фас среща" , в двора на училището. Не се учудвай ако срещнеш второкласник с цигара или подритнеш някое шишенце от бира. Съвсем възможно е да надушиш и тревата , която се пуши около теб.
Вече не се мисли за пороците като : злоупотреба с цигари и алкохол , както и с наркотици. В днешно време тези пороци ти осигуряват престиж. Ако си на 16 години и те пуснат в дискотека и се напиеш , на следващия ден не се срамуваш , напротив - даже за теб е много важно всички да разберат и даже най-вероятно ще получиш поздравления за стореното.
"Готин" си ако постоянно обикаляш кафетата , дискотеките и моловете. "Готин" си , ако се обръщаш към приятелите си с "бате" и "копеле" . Ако си съвременно момче е важно да спиш с колкото се може повече момиче . Ако съвременно момиче е важно да ходиш на училище с къса пола , много грим и високи токчета. В днешно време родителите ти са най-лошите хора според теб ако не ти купят таблет или последен модел телефон. Не се интересуваш от тяхното финансово състояние - ти трябва да си в "крак" с модата.

Съвременните деца не знаят какво е да имаш вечерен час , не знаят какво е да играеш до късно вечер на миженица , или със ставането да излизаш навън , за да играеш с приятели.
Те живеят във време , в което материалното е над всичко останало. Време в което приятелите са важни , само ако ги имаш като бройка в Facebook.  Време в което :
Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно,
смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно,
лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде
малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко.
Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде
много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.
сподели бутон

Няма коментари:

Публикуване на коментар