петък, 13 февруари 2015 г.

Главните причини да се стигне до раздяла

Главните причини да се стигне до раздяла Всяка връзка е различна.Всяка връзка има своята история. Няма как да изпитваме еднакви чувства към всички наши любови , и точно заради това не можем да ги сравняваме една с друга. Това , което е общото между връзките в живота ни е , че след всяка една от тях в съзнанието ни изникват въпроси. - "Как и защо се стигна до края ? А всичко беше толкова хубаво. "
Няколко причини , които водят до раздяла : 

Доверието - една връзка не може да съществува без доверие. То се изгражда трудно и се губи за секунди. Липсата на доверие има унищожителен ефект , постоянно сте мнителни и това води до разпадането на една връзка. Ако искате да спечелите доверието на човека до вас трябва да положите доста усилия - веднъж успеете ли да го спечелите , бъдете сигурни , че пред вас се отварят много вратички.
Ината - всяка връзка е придружена с безброи скандали. Някои хора са способни да не говорят с половинката си с дни.С това обидно мълчание може би се опитват да вкарат половинката си в правия път или пък просто не искат да се извиняват първи. Няма нищо срамно в извинението , напротив много е важно да се проведе разговор и да се стигне решение на проблема. Ами ако и вашата половинка е като вас , тогава се замислете дали има смисъл да разваляте връзката си , както се казва от един инат. Ината ви по никакъв начин няма да бъде награден , но извинението със сигурност ще доведе до нещо хубаво.

Сенки от миналото - не можете да съдите човека до вас , за това какъв е бил в миналото .
Фатално е да натяквате за неща от миналото , за които сте получили извинение.
 Този човек може да е правил много грешки преди да ви познава , но те по никакъв не трябва да ви засягат.За вас е важен сегашният момент и това какъв човек е той в момента. Сигурни сме , че и вие сте допускали грешки в миналото и със сигурност няма да ви бъде приятно някой да ви ги натяква.

Упрекването и мрънкането - грешно е във всеки удобен момент да натяквате грешките на половинката ви. Не си разхвърляй чорапите по пода , слагай подложка под чашата , слагай дрехите в коша за пране - Спрете ! Ако не можете да свикнете с недостатъците на другия , тогава защо сте с него ? На никой не му харесва да го упрекват , човек е такъв , какъвто е . Толкова ли е идеален вашият свят , че точно навиците на този човек ви пречат. Ако той/тя реши да промени вредните си навици заради вас - добре. Но със постоянното си мрънкане няма да постигнете нищо , най много да си опънете нервите.

сподели бутон

Няма коментари:

Публикуване на коментар