четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Българска фолк певица направи грандиозен гаф , като открадна химна на Палестина

Българска фолк певица направи грандиозен гаф , като открадна химна на Палестина На българския музикален пазар излизат все повече нови поп фолк изпълнители . Надпреварата между тях е голяма и всеки се старае да бъде на първо място.
С опита си да се завърне на сцената , Гергана направи сериозен гаф. Изпълнителката на "Пайнер" открадна Палестинския химн , по нейни думи дори без да знае. Господари на ефира излъчи видео , в което доказа , че песента на Гергана - "Твоите думи" , която се излъчи малко преди нова година , и  химна на Палестина всъщност са 1 към 1. Авторката на музиката на Плаестинския химн е Шадиа Мансур . През 2009 тя пише песента "Всички имат танкове" ,която веднага се превръща в химн на пелестинското въстание интифада. В клипа са показани покъртително кадри на разрушени къщи и убити деца ,наложено полицейско насилие , за трудния живот в тяхната родина. В песента се пее следното :  " Всички те имат танкове , а ние имаме камъни.Разрушават домовете ни и убиват децата ни . "   Във своята песен българската фолк изпълнителка пее : "Твоите думи винаги сладки са били , с твоите мръсни погледи - "мъж" играеш ти " . Гергана е облечена с еротично бельо. В свое интервю изпълнителката сподели ,  че въобще не е знаела , че пее за насилие.
Певицата споделя , че преди Нова година е бързала да се завърне на сцената и да представи нова песен. Тя се е обърнала към Оцко , тъй като в момента е доказал се композитор.Когато е попитала композитора небрежно, за какво се пее в вокалите , той й  казал , че е нещо хубаво. След което певицата му се е доверила и не е потърсила превода на вокалите в интернет. Изпълнителката споделя , че след това недоразумение не може да се нарадва на своята песен , която всъщност е била харесвана от българските слушатели на поп фолк жанра. Според нея , някой нарочно и прави мръсни номера и това не се е случвало за първи път. 

сподели бутон

Няма коментари:

Публикуване на коментар