петък, 13 февруари 2015 г.

Важен ли е спорта за здравето на вашите деца ?!

Важен ли е спорта за здравето на вашите деца ?! България в шеста в ЕС по затлъстяване. на деца от 11 до 17 годишна възраст. Затлъстяването е сериозен проблем не само в нашата държава , а по цял свят. Някои хора наричат затлъстяване - болестта на съвремието.  Последствията от заболяване са наистина плашещи : сърдечносъдови заболявания , диабет,мускулни увреждания,някои ракови заболявания и още много други. Ако искаме да предпазим децата си ще трябва да наложим режим на хранене , с който да се ограничи калорийният прием и , както и да се увеличи тяхната физическа активност. 

Доста от съвременните деца предпочитат да седят пред лаптопите и телевизорите , отколкото да излязат навън. Това е удобно за доста родители , защото те не се притесняват за това къде прекарват времето си , спокойни са ,че се намират в къщи. На голяма част от родителите не им прави впечатление и за храните , които консумират техните деца. Чипсовете , снаксовете , неограничения прием на шоколад , всичко това е за тяхна голяма време. З
астояването в къщи , постоянното взиране в телевизора , това ги лишава от социален живот.
Хубаво е да накарате децата си да се занимават с някакъв спорт. Както се казва - спортуването е здраве. Той учи човека на дисциплина. Има голямо разнообразие и може да изберете точно такъв вид спорт , какъвто подхожда на вашето дете. Футбол , плуване , лека атлетика , карате , да го запишете на някакви танци . Изборът е наистина голям. Ще запознае детето ви с нови хора , ще се научи да общува , ще се забавлява и ще запълва свободното си време. А кой знае , може да се превърне и в гордост за страната ни. Има доста успешни български спортисти - Григор Димитров, Христо Стойчков , Димитър Бербатов и още много други. 
сподели бутон

Няма коментари:

Публикуване на коментар