неделя, 15 ноември 2015 г.

Как да пазаруваме безопасно от интернет

Здравейте , приятели. С наближаването на Kоледните и Новогодишните празници , все повече хора ще предпочетат да пазаруват подаръци от интернет.
Причините са много. В интернет можеш да намериш всичко и по всяко време. Има разнообразие и няма работно време. Така ще избегнеш тълпите в магазините , както и нервните и неучтиви продавачи. Няма да обикаляш с часове за да избереш подарък и ще избегнеш студеното време -  цялата философия в онлайн пазаруването е просто натискането на мишката и говото , вече си закупил даденият подарък , докато седиш в къщи и си пиеш кафето.


Така както си има своите плюсове , онлайн пазаруването има и своите минуси. За съжаление , доста от сайтовете и продавачите са некоректни със клиентите си. Вместо поръчаното от вас , те без проблем могат да ви доставят нещо друго.
Пример : поръчваш красива червена блуза за приятелката си . Идва куриера , доставя ти плик със съдържание. Разписваш се , плащаш и куриера си тръгва. Едва когато затвориш вратата отваряш плика и в него намираш черна мъжка блуза. Вече си платил , за нещо , което не си поръчвал. Да кажем , че настигаш куриера и му търси сметка , вдигаш скандал. Истината е , че този куриер не носи никаква отговорност , за съдържанието в плика , та неговата работа е просто да го достави. Не отговаря по никакъв начин , за това , което има вътре.
Със тази статия и със този пример искаме да ви дадем съвет , как да пазарувате безопасно. Как може да избегнете подобна неприятна ситуация:
- Винаги проверявайте сайта или потребителя , от който пазарувате. Google знае всичко , или попитайте някой познат дали е пазарувал от този сайт.
- Винаги искайте опция "преглед на доставката" . Всички куриерски фирми я предлагат. С тази опция , вие получавате правото първо да видите какво ви доставя куриерът и едва след това да заплатите.

Надяваме се , да сме ви били полезни. Пожелаваме ви весело изкарване на Коледните и Новогодишните празници. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар