събота, 14 ноември 2015 г.

Целият свят скърби за жертвите в Париж

Цял свят скърби и се моли за Париж. Снощи серия от атентати почерни завинаги френската столица. Над 150 души са загинали , а броя на ранените все още не е уточнен. Няколко джихадисти са открили стрелба в няколко ресторанта във френската столица. Няколко взрива са избухнали на стадион, минимум четирима въоръжени мъже са открили стрелба в концертната зала Батаклан по време на рок концерт, където са и загинали най-много хора.Там е присъствал и президентът Франсоа Оланд, но е бил евакуиран.Свидетели разказват, че имало тела на загинали хора по земята. След края на мача хората са изпаднали в паника. Полицията е посъветвала гражданите  да не  използват метрото и да се приберат възможно най-бързо по домовете си.Ислямистите приветстваха атентатите с хаштагове в социалните мрежи “Париж в пламъци”.От прокуратурата в Париж съобщават, че поне осем от терористите са загинали, като седем от тях са се самовзривили.Президентът на Франция Франсоа Оланд обяви , че страната затваря границите си и въвежда извънредно положение, съобщава Ройтерс. Специални мерки за сигурност са въведени и в града, като се претърсва целия район на Париж. Европейските и световни лидери заявиха, че са в шок от събитията и заявиха подкрепата си към французите.
Известно е, че терористите са били млади хора и са говорили френски. Всички те са загинали.
Милиони хора използват социалните мрежи, за да изразят съпричастността си и да покажат, че съчувстват за страданието на невинните жертви от касапницата в Париж и техните близки. 
Истината е ,че хората не трябва да се молят само за Париж, а за целият свят. Обръщам се към управляващите , тези които позволяват на бежанците да се настаняват свободно в държавата ни и в страните около нас. Улеснете работата на джихадистите още повече. Вчера беше Париж , преди години бяха кулите близнаци , утре може да е България , Германия , всяка една държава по света. Жалко , наистина жалко. Превзеха цяла Европа , защо едва сега се затварят границите на Париж за тях ?! Винаги ли трябва да се случи някаква трагедия , за да упражните контрол ?! 


#PrayForParis

Няма коментари:

Публикуване на коментар